Komerční banka odebírá Zelenou energii a přispívá tak na projekty rozvoje obnovitelných zdrojů

Úvod » Média » Tiskové zprávy » Komerční banka odebírá Zelenou energii a přispívá tak na...

15. 4. 2008

V Praze, 15. dubna 2008 - Komerční banka jako první z bank v České republice podepsala smlouvu o odběru Zelené energie. Připojila se tak k projektu Skupiny ČEZ, který umožňuje vyjádřit zodpovědnost vůči životnímu prostředí a podpořit rozvoj využívání obnovitelných zdrojů energie, které jsou zajímavou a ekologicky citlivější alternativou spalování fosilních paliv.

Komerční banka přispívá desetihaléřem za každou odebranou kilowatthodinu elektřiny. Skupina ČEZ přidává stejnou částku ze svého. Celkové finanční prostředky pak slouží k podpoře prospěšných ekologických projektů z oblasti výzkumu, vzdělávání a užití energie z obnovitelných zdrojů. O rozdělení prostředků rozhoduje nezávislý poradní orgán - Rada Zelené energie.

Komerční banka se zavázala, že bude při své činnosti dodržovat hlavní principy firemní společenské odpovědnosti, udržitelného rozvoje a ochrany životního prostředí. Odběrem Zelené energie činí Komerční banka další krok k integraci myšlenky firemní společenské odpovědnosti do strategií v různých oblastech svých aktivit a vyjadřuje důležitost zodpovědného přístupu k životnímu prostředí.

Komerční banka je jednou z nejefektivnějších univerzálních bank ve střední Evropě. Poskytuje klientům komplexní služby v oblasti drobného, podnikového a investičního bankovnictví. Na 8 500 zaměstnanců skupiny Komerční banky obsluhuje 1 580 000 klientů, kteří mohou využít rozsáhlé sítě 386 obchodních míst v celé České republice. KB nyní provozuje 664 bankomaty. Více než 900 000 klientů využívá jeden z kanálů přímého bankovnictví.

KB je součástí skupiny Société Générale, která je jednou z největších bankovních skupin v eurozóně (podle tržní kapitalizace). Jejích 151 000 zaměstnanců obsluhuje na celém světě 27 miliónů individuálních klientů.

Hlavní navigace: