Zelená energie pro rakovnické pivo

Úvod » Pro firmy » Příklad firmy » Zelená energie pro rakovnické pivo

Ředitelka pivovaru Ajgul SteinbachováSpolečnost Czech Brewery Rakovník, která vlastní rakovnický pivovar, se rozhodla připojit k projektu Zelené energie Skupiny ČEZ. Její pivovar se systematicky modernizuje, přechází na ekologicky šetrnější technologie, zároveň stále vaří pivo Bakalář tradiční metodou a klade obrovský důraz na jeho kvalitu.

Vedení firmy rozhodlo o odběru Zelené energie pro celý rakovnický závod s přesvědčením, že je nutné pracovat a podnikat v souladu se životním prostředím. Péče o životní prostředí není v rakovnickém pivovaru neznámým pojmem.

Každá nová investice v pivovaru je vlastně ekologickou. Od etiketovacích strojů přes vystřikovací stroj, díky němuž se nemusí umývat nové lahve, až po právě dostavovanou, mnohem účinnější regulovatelnou kotelnu. Z dalších ekologických opatření je možné jmenovat plně elektronizované objednávky, používání úsporných zářivek, důsledné třídění odpadů a nákup nových, modernějších aut s nižší spotřebou a emisemi.

Pivovar Rakovník se řadí mezi nejstarší funkční pivovary v České republice a v roce 2009 slaví 555 let od svého založení. Příznivce rakovnického ležáku tak čekají velkolepé oslavy a také nové, jubilejní a náležitě silné pivo, sedmnáctistupňový Bakalář Double Bock. Pivo z Rakovníka v poslední době několikrát získalo vysoká ocenění odborníků. Tmavý ležák získal ve své kategorii titul Pivo roku 2008, v září 2008 byl zase v soutěži Cena českých sládků oceněn polotmavý ležák.

Ředitelka pivovaru Ajgul Steinbachová o Zelené energii říká:

Rozvoj obnovitelných zdrojů energie je důležitý a chceme k němu přispět. Proto jsme se rozhodli odebírat Zelenou energii Skupiny ČEZ. Modernizujeme a přitom vždy zavádíme technologie šetrnější k životnímu prostředí. Za ekologické se dají označit nové etiketovací stroje s nižším odpadem papíru, vystřikovací stroj, který ušetří spousty vody, i nová, účinnější kotelna, která se právě dostavuje.

Jaká piva v Rakovníku vaříte?

Pod značkou Bakalář nabízíme světlý a tmavý ležák, polotmavou jedenáctku a světlou desítku. Tradičně vyrábíme také nízkoalkoholické pivo. A v příštím roce, kdy oslavíme 555 let od založení pivovaru, budeme vyrábět také silné jubilejní pivo Bakalář Double Bock.

Jak přesvědčujete zákazníky, aby pili právě vaše pivo?

Jsme střední pivovar a naší největší předností a životní nutností je prvotřídní kvalita. Vše vyrábíme z českých surovin a velká část produkce jde na export. Čeští příznivci piva mohou Bakaláře ochutnat v mnoha hospodách po celých Čechách, jejichž počet se stále rozšiřuje.


Nahoru
Menu:
Hledat:
Hlavní navigace: